Kāpēc apmeklēt ”Žurka nāk”?

Kā jau minēju iepriekšējā rakstā – katru gadu Latvijas Nacionālais teātris iestudē izrādi ”Žurka”. Šī izrāde ir ļoti izcila tādā ziņā, ka tā klaji un vienkārši, bet tajā pašā laikā arī nopietni, pasmejas par katra gada izskanējušajiem politiskajiem notikumiem. Un tā nu sanāca, ka man pirms pāris dienām, mazāk kā nedēļas, sanāca aiziet uz šo satriecošo izrādi! Vīlies tik tiešām nebiju!

žurka nāk!

Šogad šī izrāde apskatīja ļoti daudz politisko tēmu, kas bija notikušas kopš pagājuša gada izrādes.
Tika apskatītas tēmas par politiķu izdarībām, kā piemēram, Kaimiņa ”Vai tu zini kas es esmu?”, Sudrabas ”Tā neesmu es.”, neizdevušos prezidenta runu utt.
Tika apskatītas tēmas, kas ļoti ilgu laiku dominēja tvnet.lv un citos ziņu portālos un mēdijos.
Kā piemēram, tika pasmiets par Ušakova mīlestību pret Rīgu, Solvitas neiekļūšanu saeimā, par to, ka šis gads ir Raiņa gads un ka Rainis šobrīd kapā veļās otrādi un citām lietām.

Bez vēl jokiem un ļoti labiem aktieriem, kuri ļoti profesionāli un ar ļoti lielu vizuālo līdzību atdarināja politiķus, bija arī vēl citi ļoti interesanti izrādes tēli, kā piemēram, Suitu sievas, kas ar ļoti skaistiem un patiesi tiešiem pantiņiem apdziedāja to, kas notiek Latvijā.

Izrāde ir viennozīmīgi viena no labākajām vismaz komēdiju ziņā. Tā ir iespēja nejusties atstumtam no valsts politikas pat tad, ja kam tādam pieslēdzies vien pa retam!

Leave a comment